Lastenhoito

Lastenhoitoapua koteihin

MLL Laihian yhdistys on kouluttanut lastenhoitajia, joita voi kysyä kotiin avuksi.

Hoitajat ovat n.18-vuotiaita nuoria ja tällä hetkellä hoitoringissä on 4 hoitajaa. Tuntitaksa on 9e/h ja minimiaika 2h. Palkka maksetaan käteisellä. MLL:n lastenhoitoapu on tarkoitettu tilapäiseen ja lyhytaikaiseen lastenhoidon tarpeeseen.

Näistä linkeistä löytyy enemmän tietoa työantajalle, eli perheelle, mm. palkanmaksusta, hoidettavien lasten lukumäärästä ja velvollisuuksista:  http://www.mll.fi/vanhempainnetti/lastenhoito/tyonantaja/ sekä www.palkka.fi

Laihian lastenhoitajia voi tiedustella osoitteesta laihian.yhdistys@mll.fi  tai numerosta 050 452 3503.

Nuori: Hoitorinkiin kaivataan lisää koulutettuja hoitajia. Eli jos olet kiinnostunut kouluttautumaan MLL lastenhoitajaksi, ota yhteyttä ylläolevaan sähköpostiosoitteeseen tai puhelinnumeroon. Pohjanmaan piiri järjestää seuraavan kurssin syys-lokakuussa 2019.

Kurssilla opiskellaan lasten kasvua, kehitystä ja hoitoa. Käsitellään myös vuorovaikutustaitoja, pohditaan miten ehkäistä lasten tapaturmia ja miten toimia lapsen sairastuessa. Kurssi koostuu lähiopetuksesta, oppimispäiväkirjasta ja harjoittelusta perheessä. Kurssin suorittaneena saa todistuksen kurssisuorituksesta ja sen myötä voi päästä lastenhoitajarinkiin, jossa toimitaan hoitajana perheen kotona. Ikä kurssille 16-70 vuotta. Kurssipäivät ovat 23.9., 24.9., 30.9., 1.10. ja 7.10.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: laihian.yhdistys@mll.fi  tai 050 452 3503.

Lastenhoitoillat Oravanpesällä

Syksyllä 2019 järjestetään Oravanpesällä MLL:n lastenhoitoiltoja yli 1-vuotiaille lapsille joulukuuhun saakka kerran kuukaudessa. Hoitoaika on kerralla kaksi tuntia klo 16.30-19.30 välisenä aikana.

Lastenhoitoiltojen maksu on 4€/ MLL jäsen ja 6€/ ei-jäsen.  Lapsia otetaan hoidettavaksi yhdellä kerralla korkeintaan 10 ja hoitajana toimii joko MLL:n Laihian yhdistyksen työntekijä ja/tai koulutettu lastenhoitaja.

Syksyn 2019 lastenhoitoillat ovat:

ma 26.8.to 26.9.to 24.10.ma 18.11.ma 16.12.

Ilmoittautuminen

Hoitopaikat varataan etukäteen sivulta laihia.mll.fi/ilmoittautuminen löytyvän ilmoittautumislomakkeen kautta. Samalla ilmoitetaan moneltako lapsi tuodaan hoitoon (sekä mahdollisesti myös hakuaika).

Tiedustelut ja kysymykset voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen laihian.yhdistys@mll.fi tai puh. 050 452 3503​.